Garmin Zumo 550  tekniset tiedot

Tilasin 21.1.2011 navigaattorin eBay uk  Hinta oli 441,74 euroa, Saksassa sama noin 550 euroa ja suomessa 650 euroa.  Sisälsi DVD jolla oli City Navigator Europa NT 2011.3 karttan ja MapSource ohjelma.

MapSource ohjelmalle löytyy netistä ilmaisia kattoja. Muistaakseni ei anna suoraan ladata MapSource ohjelmaa ensinnä pitää asentaa  BaseCamp. Täällä ohjeita siitä.

 

Tässä muutama löydetty ja ladattu kartta.

Suomen maastokartta päivitetty 06.01.2014.

BeNeLux , Germany-Alps , GreatBritain, NewZealand, Oman, Poland-Czech, Scandinavia, Turkey  ladattu saksalaiselta sivuilta.

Islanti ja Venäjä  ladattuna täältä. Tässä jonkin näköiset ohjeet miten lataat tietokoneelle MapSource ohjelmaan ilmaisia karttoja.

Sisäinen muisti 1,94 Gt ja päivittämällä ohjelma versio 4.90 tukee SD korttia 4 Gt. Eli SD kortille voi asentaa yli 2Gt kartan.

Itselläni sisäisessä muistissa RRK Scandinavia (kokonaan), City Navigator Europe NT 2011.3 (Alpeille asti) ja MTK Suomi v2.1b (Länsi lappi) Ensinnä ladattu City Navigator Europe NT 2011.3 joka tuli tiedostomuotoon gmapsupp. Kytkin laitteen ja muutin tiedoston nimen muotoon gmapprom. Seuraavaksi RRK Scandinavia jonka muutin gmapsup2. Lopuksi MTK Suomi joka tuli muotoon gmapsupp sille en tehnyt mitään.

 

 

 

Kesällä 2013 navigaattorin näyttö alkoi tempuilla. Tilasin käytetyn Garminin alkuperäisen näytön saksasta eBay n kautta. Tilasin siinä samalla kosketus näytönkin uuden. Toimi reilun kuukauden. Islantiin lähdettyäni otin kosketus näytön varalta matkaan jos alkaa reistailla. 12.7.2013 etelä Ruotsissa alkoi tempuilla kosketus näyttö. Kun painoi  kosketus näyttö, yleensä se mitä kohtaa painoi valikoi vierestä.

Färsaarilla vaihdoin kosketus näytön uuden ja kalibroin näytön. Ei alkanut toimimaan. Suoritin kevyen resetoinnin, ei kummentunut. Suoritin kovan resetoinnin, ei kummentunut. Tyhjensin koko sisäisen muistin. Asensin softat uusiksi ja kartat. Ei toiminut vieläkään. Päätin ostaa käytetyn saksan eBay stä. 5 - 6 huutoa meni etten saanut päätin kokeilla vielä kerran. Tilasin uusia näyttöjä  eBay UK stä 4 kappaletta hintaan 53.76 Euroa.

 

Alkuperäisen koko on 80,0 x 65,4 mm ja nuo mitä tilasin olivat 77,0 x 64,0 mm.

  

 

Näytön reunoilla näkyy metallia mutta nytpä ainakin pelittää.

 

Tässä muutama vinkki.

Softa version näkee Asetukset --> Systeemi --> Tiedot . Näitä voit tarvittaessa ladata Garminin sivuilta. Uusin versio 5.00 (July 5, 2012)os versio vanha niin saattaa olla joitain bugeja versioissa. Sieltä näkee myös ID numeron ja ääniversion ja GPS ohjelma version.

Lisää softa juttuja näkee seuraavilla ohjeilla. Tähän tilaan pääset kytke virta, odota että lataa kartat. --> hyväksy --> oikea yläkulmaa painat missä on kellon aika noin 15 sekuntia.

Painat seur ja sen jälkeen Lisää

  

 

Pyörässä ollessa kiinni. (pyörästä tulee navigaattoriin virta) Ei navigaattori käynnisty.

• Käytä navigaattorista akku pois ja laita paikoilleen. Toinen vaihto ehto jos kyllästyt käyttämään akkua aina pois. Kytke navigaattoriin virta ennen kuin käännät pyörän virrat päälle.

 

Resetoinnit

Kevyt resetointi : Jos laitteella " jäätyy ja vetää jumiin " voit käynnistää sen uudelleen, kun painat [ + ]-painiketta ( ylhäällä vasemmalla painiketta . Tämä pakottaa sen käynnistymään uudelleen . Ei tuhoa tiedostoja.

• Ota akku pois : Joillekin on tarpeen ottaa akkua vähintään 10 minuuteiksi pois . Tämä on usein parannus keino" kuollut Zumo syndrooma"

Hard Reset ( kaikki käyttäjän tiedot katoaa )

 • Ennen kuin aloitat :
- Liitä laite tietokoneeseen
USB- liitimellä.
- Älä paina "peruuta ", kun se tekee
gpx tiedosto
- Arkiston kaikki tiedostot tietokoneelle ( /
Garmin / GPX / Arkisto / .... gpx ) ja kopioi kaikki tiedostot

  • Voit suorittaa nollauksen :
- Sammuta laite
- Pidä sormi tiukasti painetaan oikeassa alakulmassa kosketusnäyttö
- Vaikka pitämällä se painettuna , kytke virta päälle.
- Vähän ajan kuluttua ( 30
sek ? ) Saat kysymyksen ruudulla "Haluatko tod. pyyhkiä kaik.käytt. data? " > Valitse "Kyllä"
- Kaikki tiedot kuten reitit ja merkkipisteet , sekä henkilökohtaiset asetukset on nyt palautettu .
- Käynnistyksen jälkeen voit tuoda uudelleen kaikki  tai kopioida arkistoidut tiedostot takaisin.

 

 

 

Kuinka vaihdat kosketus näytön. Ohjeet löytyy täältä. Täällä toinen ohje.

 

Kalibroida kosketusnäyttö  

(Uudelleen-) kalibroi kosketusnäyttö täytyy virtapainiketta noin 1 minuutin ajan, kun laitat sen päälle. Noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita.

 

 

Toivottavasti jotain apua löytyi :)