Lisää valo tehoa 12.11.2013

 

Pyörässä nyt alkuperäiset valot. Lähivalo (55W) H7, Kaukovalo (55W) H7, Sumuvalot (55W) H11 ja lisänä Touratech (Xenon Auxiliary Headlight left) ja jotenkin puolilla valoilla ei riittävästi tehoa. Talvisin tulee ajettua sumuvalot päällä koska valaisevat etu osaa tiestä että näkee mahdolliset urat. Tarkoitus asentaa Cobra Xenon-muutossarja H7 lähivalolle.  Ja jos ei tyydytä tästä tarvittaessa tästä lisää.

 

 

Vaihtoehtoja on tietenkin monia. Laillisia ja laittomia.

 

Cobra Xenon-muutossarja H7 lähi tai pitkävalolle. Toisaalta alkuperäiset H7 jos laittaisi Xenon valoiksi Watti määrä tippuisi ja valoteho lisääntyisi. Kysymyksiä herättää mahtuuko molemmat ballistimet ja tuoko Can väylä teknikka ongelmia asennukseen.

 

Asensin lähivalolle Xenon muuntosarjan. Ei tarvinnut kun ylhäällä oikealla olevat hilut asentaa. (maton päällä olevat) Valo kuvio erilainen kuin alkuperäisessä. Saattaa olla että joudun tilaamaan toisen polttimon. Lisäksi epäilin että alkaa herjaa LAMPF mittaritaulussa. Ei alkanut. Jos asentaa releen kanssa silloin alkaa herjaamaan koska virran kulutus pienempi ja järjestelmä luulee että lamppu rikki.

  

 

 

Huom. lainsäädännön takia, mikäli haluat jälkiasennus xenonit tieliikenteeseen, tarkista esim. lähimmästä katsastustoimipisteestä jälkiasennus xenonien laillisuus ajoneuvossasi. Moottoripyörässä umpion pitää olla hyväksytty xenoneille.

 

15.12.2013 asensin SAE Led-työvalo 9-36V 25W 5 x 5W Epistar led, lähialueen leveäkuvio, IP68.

Led valoon virran syöttö tulee DIN pistokkeelta suoraan. Valo jää palamaan vaikka virrat katkaisi. Kesäksi otan pois käytöstä.

Led valo asennettuna

 

 

 Led valo tuo lähelle valoa eikä enää tarvitse pitää sumuvaloja päällä.

 

 

 

 

Miten saat seisonta valot päälle ettei moottori ole käynnissä.

 

Miten saat ajovalot pois moottori ole käynnissä.