Index

Storaforsenilla mutka 13.5.2012

Torniossa näytti pyörän ajotietokone että 7 km ja bensiini loppu. Mukana varakanisteri jossa 5 litraa bensiiniä. 40 km ajoi vielä kun Range näytti 0.  8 km ennen Kalix ia loppui sitten menovesi. Kanisterin bensiini tankkiin ja menoksi.  Mittarissa oli 692 km edellisestä tankkauksesta. Tämä oli yksi asia mikä piti myös testata. Tankkiin  31,6 litraa. ja 5 litraa kanisteriin. Joten tuo tankin koko enemmän kuin 33 litraa.

Tässä on tuloreitti Google mapissä.

 

Storaforsen on pohjois- Ruotsin suurimpia vapaana virtaavia koskia. Torniosta tulee hivenen yli 200 km pikiteitä myöden.

 

Paikan päällä on useita makkaran paistoon soveltuvia nuotiopaikkoja. Nyt vaan puut tahtoivat olla märkiä. Makkarat paistettua ja kahvit keitettyä.

  

Pieniä hiiden kirnuja siellä täällä. Koskea muokattu ettei vesi tule nyt niin laajalta alueelta kuin ennen.

 

Ennen paluumatkaa piti ottaa tanko rukkaset pois. Kesä on tullut!

Paluumatka päätettiin tehdä eri reittiä kuin tultiin. Ja määränpäänä Ylitornio eikä Tornio. Sekä sorateitä myöden. Reitti Googlessa. Harads Shellillä käytiin pikku Gs menovettä hakemassa.

    

Lakaträsk kylällä tasoristeyksessä tulikin juuri malmi juna Jällivaara Kiiruna suunnasta. Takana ollut Volvomies pääsi edelle kun pysätettiin ja puvunlämmitys liitin kytkettiin. Ei Volvon vauhti soratiellä ollut kummoinen joten vilkku oikealle ja ohi.  

 

E10 tiellä napapiirin kohdilla ollut kahvio kiinni. Olihan sunnuntai ja ei sesonki aika. Tästä enään 100 km kotia.