- CHEK LISTA RUSSIA 2016

 

voimassa olevan passi

 

 

Viisumin. Hankkiessasi viisumia muista kertoa että olet liikkeellä autolla/ moottoripyörällä.

 

 

-ajokortin, suomalainen kelpaa, mutta kansanvälinen ajokortti on hyvä olla lisäksi, koska varsinkin kauempana rajasta - miliisi ei saata tunnistaa suomalaista arvopaperia. Mikäli niin huonosti käy, että kortti joutuu syystä tai toisesta takavarikkoon, on toki mukavampi luopua kansainvälisestä kortista.

 

 

 

- ajoneuvon rekisteriote, jossa olet joko ajoneuvon omistaja tai haltija. Valtakirjakin kelpaa, mutta ei suositella

 

 

 

- vakuutusyhtiöstä saatavan Green Card todistus.

 

 

 

- Oman vakuutusyhtiön kanssa tehty erillinen laajennus Kaskovakuutukseen, jotta varkausvakuutus olisi voimassa myös Venäjällä. Ainakin Pohjolassa homma sujuu parilla sähköpostilla eikä aiheuta lisäveloitusta.

 

 

 

- Muista tehdä myös matkavakuutus!

 

 

 

 

 

 

 

Rokotukset

Kurkkumätä, Jäykkäkouristus (Kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet ovat aikuisille maksuttomia, ja ne annetaan omalla terveysasemalla)

 

 

 

Tuhkarokko, Sikotauti, Vihurirokko (Tuhkarokko-, sikotauti- ja vihurirokkorokote, MPR, Kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet ovat aikuisille maksuttomia, ja ne annetaan omalla terveysasemalla)

Suojan varmistamiseksi jokaisella aikuisella tulee olla joko sairastettujen tautien tai kahden MPR-rokoteannoksen antama suoja tuhkarokkoa, vihurirokkoa ja sikotautia vastaan. Jos aikuisen MPR-rokotussuoja on puutteellinen, se täydennetään.

 

 

 

A hepatiitti, B hepatiitti, (suojan kesto A hepatiitti vähintään 30 vuotta, B hepatiitti elinikäinen suoja)

 

 

 

Japanin aivotulehdus , Tavallisella muutaman viikon turistimatkalla ei tarvita rokotetta Japanin aivotulehdusta vastaan. Rokotussuojan antamista voi harkita heille, jotka oleskelevat tautiriskin aikaan pitempään (pääsääntöisesti yli 4 viikkoa) taudin esiintymisalueiden maaseudulla tai liikkuvat erityisen runsaasti ulkona harrastuksen, kuten pyöräilyn, retkeilyn, telttailun tai ammatin vuoksi. Vaikka tautia saattaa esiintyä myös suurkaupunkien slummialueilla, on turistin riski kaupunkioleskelussa vähäinen.

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat?p_artikkeli=mat00039

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat?p_artikkeli=mat00113

 

 

 

Puutiaisaivotulehdus.