Mutka Nordkappissa 17 - 19.8.2012

Matkaa kertyi 1500 km. Ennen lähtöä piti perä öljyt vaihtaa. Laakeri remontin jälkeen ajettu noin 200 km.

Kaveri saapui Ylivieskasta ja lähdimme noin klo 17.30 Kolarissa sadeasut päälle alkoi sataan vettä. Vain kuuroja. Enontekiöllä tankkasimme. Kautakeinossa kahvilla ja  aloimme katsella yöpaikka. Suolovuobme Fjellstue yövyimme 250 NOK eli 34 Euroa.  

Mökki ei ihan täytä suomalaisia palomääräyksiä. Palovaroitinta ei ollut ja kamiinan suojauksista olisi suomen määräyksillä tullut sanomista. Mutta mökki ihan hyvä meille. Sateen ja tuulen suojaa vain haimme. .

   

mökki                                                                                     kamiina

 

2 Päivä

Seitsemän jälkeen paikallista aikaan olimme tien päällä. Suuntana Alta ja sieltä automaatista paikallista valuttaa. Skaidissa tankkasimme ja bensa maksoi 2,214 euroa litra. (15,92 kr/l) Ennen Honningsvåg oleva Nordkapptunnelista ei tarvitse maksaa 1.7.2012 jälkeen. Oli jotain 10 euroa MP llä

Nordkapissa olimme 11.30 paikallista aikaa ja matkaa taitettiin 290 km.

 

Nordkapp pääsymaksu 235 NOK joka on 34 euroa. Viime kesänä en maksanut kun sumuinen ilma. Nyt sentään näki jotain. Eräänlainen turisti rysä.

Nordkapista kohti Karigasniemeä. Täällä söimme ja tankkasimme. Ja matka Inariin jossa näkyi jängällä jytisee pyöräilijöitä. Seuraavan yön olimme Levillä jossa oli aika hiljaista.