Kilpisjärvellä mutka 24 - 25.2.2012

Tarkoitus oli ajaa Artic Butt. En päässyt kuin Kilpisjärvelle ja katsoin parhaaksi keskeyttää.

Selitykset tähän ovat: Yksin liikenteessä joten tyhjiä riskiä vältettävä. Pakkasta kuitenkin -15 luokkaa. Yö aikana kyseiset tiet hiljaisia. Silmälasin toinen linssi alkoi huurtua ja tylysti häikäisi jos joku tuli vastaan valot päällä. Kilpisjärvellä tankatessa kuitissa väärä kellon aika. 23.10 oli kuitissa ja kello oli 22.03. Enkä saanut tuohon aikaan keltään vahvistusta oikeasta ajasta.

Päätin hakea maja paikan ja jäädä yöksi Kilpisjärvelle. Yöpaikan sain Kilpisjärven lomasta. Saunallisen mökin ja saunajuomatkin.

    

Lähtö ja lähtötankkaus

 

Lähtö kuitti ja Kilpisjärven kuitti

 

Ilta vierähti saunoessa ja kahvitellessa. En edes pistänyt kelloa herättämään kun ei ole kiirettä mihinkään. Heräsin aamulla joskus 7 pintaan. Lähistöllä olevat Norjalaiset alkoivat tehdä kelkoilla lähtö maastoon. Aurinko ei edes kunnolla ollut vielä noussut. Söin aamupalan ja keitin kahvit.

Tämän jälkeen lähdin kokeilemaan lähteekö pyörä käyntiin. Ulkona oli -24 astetta pakkasta. No eihän se lähtenyt. Ei edes yrittänyt. Sisältä lämmintä vettä ja roskapussiin joka taasen akun päälle. Ei tuottanut tulosta tämäkään. Ei kun akku irti ja sisälle. Lämmitin akun vessan lavuaarissa. Pistin tietenkin akun tiiviiseen roskapussiin.

 

Geeliakku kestää paremmin tärinää kuin lyijyakku vaan kylmäkäynnistys perseestä

Meniköhän joku 20 minuuttia otin akun ja laitoin paikoilleen. Kytkin kahva pohjaan ja startti päälle.  Johan hörähti käyntiin. Nostin kytkimen liian äkkiä kun käsi alkoi paleltua. Sammu kun sauna lyhty. Vaihelaatikon öljyt olivat jäykkänä vielä. Alkuperäiset öljyt vaihdelaatikossa vielä. (vaihto vasta 40 000 km)

Kamat kasaan ja menoksi. Päätin käydä Norjan puolella.

 

 

Vähänlaisesti on lunta

 

Valtakunnan raja (Norja - Suomi)

Tästä lähtiessä kahvan lämmittimet tuntuivat kylmiltä. No laukussa löytyy varalta kunnon kinthaat. Nyt oli ohkaiset kesähanskat tankorukkasten alla. 

 

Suomen korkein kohta tiessä. (565 metriä) Muotkatakka. Sekä tästä paikasta ammuttiin Suomen sodan 1941-45 viimeiset tykinlaukaukset huhtikuussa 1945.

Järämä  saksalaisten asemat olivat osa Operaatio Birke.

Eipä ollut auki ja liikaa lunta. Täytyy käydä kesällä paikkoja katselemassa paremmin. Aina kun tästä olen ohi mennyt autossa on ollut joku joka ei ole Armeijaa käynyt. Tästä ajoin Karesuvantoon kahville. Ja tästä sitten Tuoman pajalle Napapiirille josta lähdin liikkelle.

 

Napapiirin pohjois- puolella 754 km ja kokonaismatkaa 822 km.

Video Youtubella. Tai alta.