Atlantinvalli Jutaus 2015  lisää tarinaa moottoripyorä.org puolella.

 

5.6.2015 Ylitornio - Rovaniemi - Kemijärvi - Savukoski - Lattuna 410 km.

Ylitorniosta lähdin jo 5.6 varhain aamusta oli jo tienpäällä puolikuuden jälkeen. Ajelin Rovaniemelle jossa Saarenkylän ST1 tankkasin että pääsen Kemijärvelle. Siinä oli Africa Twin mies menossa AT 9. Ralliin. Sovimme Kemijärven ABC tapaamisen koska sama suunta meillä oli. Hän ajoi Vanttauskosken kautta kun minä taasen Vikajärven kautta. Hieman ennen Kemijärveä BMW pyörämies oli tien laidassa. Pysähdyin tarvitseeko apua, sanoi että kaverit kohta tulee. Oli takarenkaasta ilmat vähissä. No tästä lähdettyä hetimiten tulikin Enduro pyöriä vastaan. Kemijärven ABC söin ja tankkasin tankin täyteen. Odottelin Rovaniemellä tapaamista miestä ja muitakin pyörämiehiä oli Kemijärven keskustassa. Hän tuli ja söi myös. Sitten lähdimme yhdessä kohti Pelkosenniemeä. Oinaantien eli soratien kautta. Pelkosenniemellä siirryin keulille koska oli tuttu soratie Savukoskelle. Savukoskella olikin jo muitakin Reutuvaaran menijöitä. Ajoimme sorateitä Marttiin josta Värrijoentien kautta Reutuvaaran. Reutuvaarassa olikin majoitus touhut täydessä tohinoissa. Tästä jatkoin rupattelu tuokion jälkeen kohti omaa majapaikkaa. Päätin majoittautua Kuttusojan laavulle Kemijoen varteen telttaan.  Tässä onkin hyvä laavu jossa myös puita että voi makkarat ja kahvit keittää. kaiken lisäksi tosi rauhallinen, ei ole läpiajettavan tien varrela.

 

6.6.2015 Lattuna - Lokka - Mäntypää - Kaamanen arviolta 300km.

Aamulla AT 9 rallin miehiä meni Kuttusojan yli, ei tulleet takasin joten pääsivät todennäköisesti Uuraojankin yli.

 

Pakkasin varusteet ja lähdin kohti Kairijoen eräkeskusta. Pylkäsentiellä pysähdyin kun Lynz kelkka oli nostettu kesäteloille. Järveläisentien ja Yläkairijoen risteyksessä pysähdyin katsoin navilta olisiko tuonne mistä silta on poistettu pitkäkin matka. 11.4 km Googlen mukaan. Järveläisentieltä tuli KTM mies jolla oli sama määrän pää kuin minulla. Juuri kun olimme lähtemässä risteyksestä Yläkairijoen tieltä tuli auto joka kääntyi myös Kairijoen eräkeskusta kohden. Lähdin ajamaan perään, eikä autoilijalla ollut pienintäkään aikomusta päästä edelle. Pistin kameran päälle ja kuvasin hieman. Kaiken lisäksi kun käännyin Kairijoen eräkeskukseen kahville tuli kävellen pyörän viereen ja kävi kuumana. Luuli kun videoin tuon edellisen pätkän että näytin hänelle kansainvälisiä merkkejä.  Onneksi kamera ei juuri tuolloin ollut päällä kun tuli sanomaan tarkoin valittuja sanojaan.

 

KTM  mies jättikin hajurakoa autoilijaan, ei ajanut pölyssä. Pulla kahvia juodessa näytin oman reitin Vuotsoon. Lyhyin reitti ja sorateitä. Juotuaan kahvit jatkoimme kohti Vuotsoa, Vuolttisentieä Lokkaan ja sieltä soratietä Vivalontie- Ruosteseläntie Mäntypäähän. Vivalontien lopulla päästin KTM miehen edelle.

 

Kuvasin 17,5 minuuttia tätä uutta Higwaytä. Täytyy sanoa että KTM mies oli aika suitti mies. Ajoi maantie renkailla sallittua 80 km/h. Pari autoakin tuli vastaan.

Vuotsossa KTM mies tankkasi ja olihan McHuurre järjestänyt tähän pullakahvit. Taisimme olla viimeiset koska kauppa meni kiinni meidän lähdettyä. Niin ja olihan tuossa ilmoitus taululla opaste jo. Ettei pääse eksymään.

 
 

Vuotsosta ajoimme Kaunispään päälle katselemaan maisemia. Tästä jatkoimme kohti Magnetti mäkeä alas. Lähtee lumiaidan pohjois puolelta. Uusi tie linjaus tehty ettei ole niin jyrkkää nousua ajettaessa pohjoisesta etelään. Seuraava pysähdys oli Ivalo, jossa tankkasin tankin täyteen. Ivalosta ajoimme Karhun pesäkivelle, hieman ennen oli tien laidassa taas opaste. Kävimme kiveä katsomassa ja alla olevassa kahviossa joimme kahvit. Inarin nesteellä lisäsin etu renkaaseen lisää ilmaa. Olin tiputtanut aamulla painetta koska pito soralla parempi. Tästä ei ollutkaan Kaamasen kievariin pitkä matka. Paikan päällä olikin jo iso liuta pyöräilijöitä.
 

 

 

Tässä McHuurteen tekemä video. Atlantic Wall Tour 2015 "Teaser"                                                   The Atlantic Wall Tour 2015 "Official Trailer"

             

AVJ-15 OSA I "Lettuja & porokeittoa, Jutauksen alkuhumpat käyntiin"                                AVJ-15 OSA II "Jutasimme Rauhassa & piänessä tuulen väreessä"

       

AVJ-15 OSA III " Tunneleita & Bunkkereita, mutta valo voittaa,,,,"                                     AVJ-15 OSA IV "The Hamningberg, Old forgotten fishing village on the Edge of the Europe "

     

AVJ-15 OSA V "Kveenien jäljillä", tai ainakin seutuvilla"                                                  AVJ-15 OSA VI "Ride on The Reichstrasse 50"

    

AVJ-15 OSA VII "Sukan..., eiku Skoganvarressa"                                                                AVJ-15 OSA VIII "Se pisin päivä, Skoganvarresta Tromsöön"..

    

AVJ- 15 OSA IIX "Se pisin päivä, jne........ OSA II"                                                                    AVJ-15 OSA IX "Ei mennyt aivan kuten Tromsöössä, mut selvittiin silti?"

    

AVJ-15 The Final Part: "EASY ELSIE"

 

 

Tässä Osmo Lampinen kuvaama video kun jälkipää saapuu Jällivaaraan.

 

Tähän teen kenties joskus oman video koosteen.